Naša priča
Verovatno ste čuli mnoge priče o rakiji, a ipak, pročitajte i ovu našu. Ona svedoči o tome šta se događa kada ljubav, znanje i posvećenost upoznaju tradiciju i inovaciju.
Naša najveća tajna je ljubav!
Verovatno ste čuli mnoge priče o rakiji, a ipak, pročitajte i ovu našu. Ona svedoči o tome šta se događa kada ljubav, znanje i posvećenost upoznaju tradiciju i inovaciju. Pažljivo radimo na svakom procesu u rađanju svake boce STARE RAKIJE. Strast i posvećenost – za sve ono što radimo, od srca, sa brižnošću i pažnjom.
Naša najveća tajna je ljubav, iz koje se sve rađa. Ljubav prema prirodi, životu, uživanju, ljudima. Odatle dolazi posvećenost, koja obogaćuje znanje – novo, inovativno, ali i ono staro, nasleđeno.
Ime brenda Stara Rakija već u startu ukazuje na našu želju da tradiciju sačuvamo za generacije koje dolaze. Postavili smo sebi cilj da kroz savremene tehnološke procese ne narušimo integritet i kvalitet ovog tradicionalnog srpskog pića jer kvalitet je nešto bez čega naša priča o Staroj Rakiji ne bi bila moguća.
Zašto odabrati nas?
Sve što radimo, radimo sa ljubavlju i posvećenošću. Kvalitet je nešto bez čega naša priča o Staroj Rakiji ne bi bila moguća.
Besplatna dostava naše rakije na teritoriji Srbije.
Kontaktirajte nas za sve informacije o našoj rakiji.
Tradicija, kvalitet i ljubav u svakoj boci.
Sigurno plaćanje karticom ili pouzećem pri dostavi.
Naš proces proizvodnje
Sve što radimo, radimo sa ljubavlju i posvećenošću
Nadmorska visina, visok nivo padavina i veliki broj sunčanih dana godišnje, uslovili su da Zlatibor ima bujnu vegetaciju a samim tim i idealne uslove za odlične i visokokvalitetne prinose šljive.
Za dobijanje kvalitetne rakije potreban je i pravi kazan. Naši kazani su domaći, srpski, bakarni, kovani po tradiciji najboljih starih majstora gde su utkane sve vrednosti podneblja i prošlih generacija.
Najrasprostranjeniji ekosistem na Zlatiboru su pašnjaci i livade, na kojima raste oko 120 vrsta različitog bilja, od kojih mnoge imaju lekovita svojstva a koje predstavljaju raj za dobijanje najboljeg livadskog, čistog i visokokvalitetnog meda.
Kvalitet buradi u kojima odležava rakija su jako važan činilac u dobijanju kvaliteta rakije i njenih aroma. Buradi Stare Rakije su od hrasta vrste kitnjaka ili medunca. Hrast od koga se prave se prirodno suši čak i do 7 godina a zatim se obrađuje nakon čega se izrađuje bure.