NAŠI POČECI

Pre desetak godina, na obroncima Zlatibora, gde priroda opija svojom svežinom, tamo gde gotovo svaka porodica, po posebnoj recepturi, generacijama unazad spravlja prepoznatljivo alkoholno piće… gde su dobri domaćini… gde su bogate trpeze… gde ljudi vole život i ljude… Stara Rakija je nastala u prelepom krajoliku podno Zlatibora, a svojim šarmom ubrzo je osvojila sve. Stara Rakija je vodeći brend među premijum rakijama, koji daje jedan sasvim novi smisao ovom tradicionalnom srpskom piću. Stara Rakija nastoji da u svojim proizvodima ponudi bar delić  tradicije i maksimum kvaliteta. Svaka voćka od koje nastaje ovo magično piće sa pažnjom se bira, a samo ono najbolje dolazi u obzir za sastojak naše rakije.

 

NAŠA VIZIJA: Vodeća rakija u svetu!

Zato što Stara Rakija vraća sjaj tradicionalnom srpskom piću. Zato što je kvalitet naš imperativ. Zato sto je VOĆE SRCE I DUŠA RAKIJE. Zato što nas inspiracija I hrabrost pokreću što rezultira konstantnom inovativnošću.

 

NAŠA MISIJA: Odgovoran HEDONIZAM!

Zato što Stara Rakija edukuje, dok spaja tradiciju i urbano, čuvajući nasleđe za generacije koje dolaze. Zato što potičemo iz prirode i u skladu smo sa njom. Zato što mi uživamo u životu…

KLIMA

Nadmorska visina, visok nivo padavina i veliki broj sunčanih dana godišnje, uslovili su da Zlatibor ima bujnu vegetaciju a samim tim i idealne uslove za odlične i visokokvalitetne prinose šljive.

ZEMLJIŠTE

Glavni oslonac za organsku proizvodnju predstavlja azot, kao osnovni nosioc prinosa, koji se dobija iz stajnjaka, treseta, piljevine, komposta i dr..

ORGANSKI ZASAD

Metodama organske biljne proizvodnje, doprinosi se minimalnom zagađenju životne sredine, pospesivanju i održavanju plodnosti zemljišta i očuvanju biodiverziteta.

KAZANI

Za dobijanje kvalitetne rakije potreban je i pravi kazan. Naši kazani su domaći, srpski, bakarni, kovani po tradiciji najboljih starih majstora gde su utkane sve vrednosti podneblja i prošlih generacija.

MED

Najrasporostanjeniji ekosistem na Zlatiboru su pašnjaci i livade, na kojima raste oko 120 vrsta različitog bilja, od kojih mnoge imaju lekovita svojstva a koje predstavljaju raj za dobijanje najboljeg livadskog, čistog i visokokvalitetnog meda.

ODLEŽAVANJE

Kvalitet buradi u kojima odležava rakija su jako važan činilac u dobijanju kvaliteta rakije i njenih aroma. Buradi Stare Rakije su od hrasta vrste kitnjaka ili medunca. Hrast od koga se prave se prirodno suši čak i do 7 godina a zatim se obrađuje nakon čega se izrađuje bure.

Stara Rakija

Lokacija

Stara Rakija je nastala u prelepom krajoliku podno Zlatibora, a svojim šarmom ubrzo je osvojila svet. Bogatstvo njenih ukusa posebna je potvrda da se tradicija i kvalitet idealno poklapaju sa inovativnošću i stilom. Stara Rakija od meda je zaista od meda, rakija od dunje je od dunja… i tako se može ponavljati do u nedogled, za svaki ukus.

Da li imate više od 18 godina ? Morate biti stariji od 18 godina kako biste pristupili sajtu.
go-to-top